Hvad for en type er du i sengen?

Hvad for en type er du i sengen?

Manchet: 
Ved at vide, hvilken slags elsker du er, har du bedre mulighed for at finde den sexpartner, der passer til dig.
image title: 
Foto: Iurii Sokolov/123rf.com

Passer du ikke med din partner, når det kommer til at dyrke sex, kan det sætte en alvorlig dæmper på parforholdet. Sexterapeuten Tracey Cox ifølge Ekstra Bladet, hvordan du finder ud af, hvilken type elsker, du selv er, og hvordan du finder dit bedste sexmatch.

Den sensuelle:
Kærlighed er alfa og omega for den sensuelle elskertype. Her er følelsesmæssig intimitet vigtigere end performance og timing.
Tip: Gå ned i tempo, hav fokus på berøring og vælg stillinger, hvor I har ansigterne mod hinanden. Sørg for at have øjenkontakt, når I kommer.


Den erotiske:
For den erotiske elskertype skal sex være både intenst og liderligt. Det er ok med rolig og almindelig sex, men der skal samtidig være højdepunkter, når man giver den gas på lagnerne.
Tip: Variation! Mindst én ting skal ændres fra gang til gang. Her gælder det både stillinger, tidspunkter, varighed, og hvor end man kan foretage ændringer.

Den afhængige type 1:
Her bruges sex som et værktøj til at afhjælpe stress, og vedkommende bliver irriteret, hvis han/hun ikke får sit ’fix’. Den afhængige elsker er ofte en mand og han kan finde på at bruge onani til at tackle vrede og andre negative følelser.
Tip: Her er der ikke noget at gøre. Den afhængiges partner føler sig ofte brugt, til gengæld kan terapi, sport og regler hjælpe mod afhængigheden.

Den givende:
Her er det vigtigste element for den givende elsker at give, frem for at modtage under samleje. Det kan skyldes et lavt behov for sex, eller at vedkommende tænder på at se sin partner blive tændt, før han/hun selv kan blive det.
Tip: Her anbefaler sexterapeuten, at partneren til den givende type lægger op til at lave sessions, hvor de to parter skiftevis modtager nydelse.

LÆS OGSÅ: Derfor er morgensex en god idé

Den berettigede:
Den berettigede elsker føler, at han/hun har ret til at få sex og mangler forståelse for sin partners behov.
Tip: Det er ikke et godt tegn, hvis du eller din partner er denne type. Her anbefaler Cox, at man søger hjælp hos en terapeut.

Den afhængige type 2:
Denne type er afhængig på en anden måde end den anden afhængige type. Sex er så spændende for vedkommende, at han/hun har svært ved at lægge bånd på sig selv. Sex er en styrende del i vedkommendes liv, og der er stor risiko for utroskab.
Tip: Er du partner til denne type er det vigtigt, at I afstemmer med hinanden, hvor grænserne går for utroskab. Her anbefaler sexterapeuten, at man har sex hyppigt, men kortere sessioner.

Den stressede:
Her er sex et stresselement, som får vedkommende til at føle sig presset og utilstrækkelig.
Tip: Her er det vigtigt, at I tager en snak om, hvor presset og stressen kommer fra? Er det fra en eks-partner, følelsen af at være utilstrækkelig eller andet?

Den uinteresserede:
Som udgangspunkt har denne type sjældent lyst til sex og vedkommende opnår også begrænset nydelse herved. Grunden kan være dårlig sex.
Tip: Sexterapeuten råder til, at man taler om problemerne og om det eventuelt skyldes traumer. Hun anbefaler desuden, at man lærer mindfulness og sanselighed i forhold til sex. Gå på opdagelse i hinandens kroppe og giv hinanden konstant feedback.

Den distancerede:
Egentlig kan denne type godt lide at dyrke sex, men lader sig for let distrahere af stressende tanker. Det får vedkommende til at trække sig væk fra intimitet og sex med partneren.
Tip: Lav et skema over, hvornår I skal dyrke sex. Husker I sensuelle elementer, bliver fokus også bedre. Ved at inkorporere nye ting, er der også en god sandsynlighed for, at få deres fokus væk fra det, der distraherer vedkommende. Her duer vanesex ikke.

Den besatte:
Her er der kun en bestemt type sex, der er godt. Den besatte har ofte en fetich og kan snildt dyrke sex uden samhørighed med sin partner.
Tip: Enten kan I vælge at tilføje ritualerne i jeres sexliv, ellers bør I nok forsøge jer med terapi.

Hvilken type er du?

Ekstra Bladet 
 


Nøgleord: 
Nøgleord: 
Opret ny debat